De mult timp ma gandeam sa le fac copiilor salam de biscuiti (preferatul meu din copilarie), dar imi era groaza de murdaritul mainilor, asa ca am gasit pe net o reteta mai simpla si cu un rezultat mai convenabil dpdv al gradului de disconfort de pe urma formarii salamului.
INGREDIENTE:
500ml lapte (pentru o reteta de post poate fi lapte de soia)
150g zahar
200g margarina
4 linguri cacao
600g biscuiti populari/ Petit Beurre
esenta de rom
2 foi de napolitana (Lica)
PREPARARE:
Laptele si margarina se pun pe foc, se adauga zaharul si se amesteca pana obtinem o compozitie lichida si omogena. Apoi cernem in ea cacaoa.
Oala se ia de pe foc, se adauga romul si se mai amesteca putin.
Biscuitii ii sfaramam cu mana, astfel incat sa obtinem si faina de biscuti, dar si bucatele. Acestia se adauga peste lichidul din oala si se amesteca bine.
In compozitie (mai) putem adauga nuci, seminte, fructe confiate sau rahat.
Pe un prosop de bucatarie se aseaza una din foile de napolitana, se intinde compozitia cu biscuiti si se ruleaza pe latime.
Se acopera cu folie de aluminiu si se da la frigider peste noapte.
Se procedeaza similar cu cea de a doua foaie.
Rulada se va taia a doua zi, inainte de servire, altfel compozitia se va inmuia.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu