Pagini

marți, 29 martie 2011

Fursecuri sfaramicioase cu amidon




INGREDIENTE:
125g unt moale
40g zahar pudra
120g amidon alimentar
100g faina
esenta de vanilie

PREPARARE:
Amestecam untul moale si zaharul cernut. Separat amestecam faina cu amidonul, amandoua sitate anterior. Adaugam treptat amestecurile anterioare unul in celalalt si formam un aluat moale.

Din acesta formam bilute, le asezam in tava acoperita cu hartie de copt.
Fiecare biluta o presam pe centru cu o furculita. Daca se intampla ca furculita sa adere la aluat, incercati sa o inmuiati in apa.

Fursecurile se coc la foc mic, in partea de sus a cuptorului, timp de 15 min. In momentul in care fursecurile incep sa prinda culoare inseamna ca focul este prea puternic.

Se vor consuma cand sunt complet racite, altfel se vor lipi de dinti si va vor da arsuri pe gat (am patit-o eu). A doua zi fursecurile sunt mult mai placute la gust si la textura.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu