In rest, acest desert nu are cum sa iasa altfel decat delicios, secretul unei "creme de zahar" ca la carte fiind descris in modul de preparare.
Pagini
▼
miercuri, 30 aprilie 2014
Crema de zahar ars
In rest, acest desert nu are cum sa iasa altfel decat delicios, secretul unei "creme de zahar" ca la carte fiind descris in modul de preparare.
Prajitura Tosca
De Pastele acesta, chinuita de o imensa lene, nu am pregatit nimic dulce familiei. Da, stiu, urat, am creat niste standarde si acum m-am lasat pe tanjeala, mi s-a spus, mi s-a batut subtil obrazul, iar eu ... nimic, da' nimic!
In a doua zi de Paste am mers in vizita la bunicii sotului, la tara, noi sa ne bucuram de compania lor, piticii sa chinuie animalele din ograda si sa fie rasfatatii tuturor. Acolo ne-am intalnit, binenteles, am mancat, ca doar ce sa facem de Paste, iar ca desert, pe langa pasca si cozonaci, am fost rasfatati de verisoara lui B cu o minunat pregatita prajitura Tosca. Era perfecta: blatul pufos si usor umed, crema galbioara si aromata, iar biscuitele glazurat cu cioco de deasupra acompania surprinzator de bine straturile de sub el. Singurul cusur al ei a fost ca nu a fost mai multa :( Ce-i drept, noi eram multi la masa, iar bunul simt m-a indemnat sa ma limitez la o singura bucata, desi dracusorul de pe umarul opus imi soptea obsedant "Haaaaai, mai ia o bucata!"
A doua zi, nu e greu de banuit ce-am facut; binenteles, prajitura Tosca, sub indicatiile Cristinei, verisoara cea priceputa. :*
Daca nu ati pregatit-o pana acum, aflati ca nu e grea si merita incercata, gustul sau fiind minunat!
In a doua zi de Paste am mers in vizita la bunicii sotului, la tara, noi sa ne bucuram de compania lor, piticii sa chinuie animalele din ograda si sa fie rasfatatii tuturor. Acolo ne-am intalnit, binenteles, am mancat, ca doar ce sa facem de Paste, iar ca desert, pe langa pasca si cozonaci, am fost rasfatati de verisoara lui B cu o minunat pregatita prajitura Tosca. Era perfecta: blatul pufos si usor umed, crema galbioara si aromata, iar biscuitele glazurat cu cioco de deasupra acompania surprinzator de bine straturile de sub el. Singurul cusur al ei a fost ca nu a fost mai multa :( Ce-i drept, noi eram multi la masa, iar bunul simt m-a indemnat sa ma limitez la o singura bucata, desi dracusorul de pe umarul opus imi soptea obsedant "Haaaaai, mai ia o bucata!"
A doua zi, nu e greu de banuit ce-am facut; binenteles, prajitura Tosca, sub indicatiile Cristinei, verisoara cea priceputa. :*
Daca nu ati pregatit-o pana acum, aflati ca nu e grea si merita incercata, gustul sau fiind minunat!