Pagini

miercuri, 5 februarie 2014

Fursecuri cu unt

In continua mea incercare de a obtine gustul dulciurilor din comert folosind ingrediente naturale, de a limita astfel aportul de conservanti si alte belele in alimentatia familiei am ajuns la delicioasele fursecuri cu unt ... sau or fi biscuiti?! Inca nu am reusit sa determin ce-i face pe biscuiti sa fie biscuiti si pe fursecuri fursecuri, cel putin in felul in care sunt ei denumiti in comert. Hmmm, daca e sa apelez la DEX-ul nostru cel de toate zilele, distinctia e clara, fursecurile sunt din aluaturi fragede, iar biscuitii sunt mai deshidratati; prin urmare, cantitatea mare de unt din compozitia desertului de astazi il clasifica fara doar sau poate in categoria fursecurilor.
Daca doriti sa obtineti o gama mai variata, puteti adauga bucatele de nuca, ciocolata, stafide, dar, va rog, aveti incredere cand va spun "nu adaugati nicio esenta aromata", gustul de unt este cel care ofera savoare acestor fursecuri.


INGREDIENTE (2 tavi = 60 buc):
350g unt moale
170g zahar pudra
3 plicuri zahar vanilat
un praf de sare
350g faina tip 000 (sitata)
70g amidon alimentar

PREPARARE:
Untul se scoate din frigider si se lasa deoparte pentru a ajunge la temperatura camerei, apoi se mixeaza 1 minut.
Se adauga zaharul pudra plus cel vanilat si se continua a mixa pana cand acestea devin o crema omogena.

La final se incorporeaza ingredientele uscate (faina, amidon, sare).


Compozitia obtinuta se spriteaza in tava acoperita cu hartie de copt.
Fiind destul de tare si dificil de extrudat, compozitia nu trebuie sa umple spritul, ci sa se completeze lingura cu lingura.



Dupa ce am facut poza am adaugat cateva pastile de ciocolata in motul catorva fursecuri, ulterior observand ca aceasta s-a comportat bine la temperaturi ridicate.

Fursecurile se coc 15 minute la foc mediu, in cuptorul preincalzit. Sunt gata cand marginea lor se coloreaza usor, dar sunt inca moi la atingere.


Fursecurile se scot din cuptor si se transfera pe un grilaj, la racit.
Se procedeaza similar cu cea de a doua tava.

24 de comentarii:

  1. Am testat aceasta reteta, sunt niste fursecuri deosebite! Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Deja?! Noi nici n-am apucat sa le terminam. :) Ce-i drept, ne luptam in paralel si cu niste cornulete, altfel nu ramaneau ele sa vada ziua de azi, la cat sunt de bune :)

      Ștergere
    2. :) la noi su mai sunt multe si abia azi le-am facut!

      Ștergere