In plus, inca un mod dulce de a folosi albusurile ramase fara galbenus :)
INGREDIENTE pentru 2 tavi (aprox. 25 buc):
180g unt moale
150g zahar pudra
esenta de vanilie
200g faina pentru prajituri (sitata)
3 albusuri
PREPARARE:
Untul se lasa sa devina moale, apoi se mixeaza impreuna cu zaharul pudra si vanilia, timp de 2-3 minute.
Faina se cerne si se adauga treptat in crema de unt.
Albusurile se bat spuma tare impreuna cu un praf de sare, apoi se mixeaza in compozitia anterioara.
Aluatul se asa intr-un pos, apoi se spriteaza bastonase in tava acoperita cu hartie de copt, avand grija a se lasa spatii mari intre ele.
Bastonasele se coc 15 minute, in cuptorul preincalzit, la foc mic. Sunt gata atunci cand incep sa se rumeneasca pe margini.
Bastonasele se lasa la racit pe un grilaj, fara a se suprapune, deoarece se vor lipi intre ele.
Cred ca sunt tare bune dupa cum arata !
RăspundețiȘtergereSunt bune, niste piscoturi usoare si rapide, de care piticii sunt foarte incantati.
Ștergere