Nu stiu daca in tarisoara noastra, atat de dornica de a impamanteni traditiile altora, se obisnuieste a servi "tortul mirelui" la receptia de nunta, dar, de cand cu nunta printului William al Marii Britanii, internetul geme cu retete pentru ceea ce se numeste "Prince William's Groom Cake".
Traditia celui de-al doilea tort de nunta nu apartine insa englezilor, ci provine din partea de sud a Statelor Unite, unde mirii doritori au posibilitatea de a opta pentru acest tort, secundar ca importanta, croit exclusiv pe placul mirelui.
In plus, se spune ca, daca o tanara necasatorita ia acasa o felie din "tortul mirelui" si doarme cu ea sub perna, in acea noapte isi va visa ursitul. 1-0 pentru noi, macar in acest domeniu, traditiile noastre sunt mai lesnicioase, mai bine cu busuiocul sub perna, decat sa strici o felie de tort, plus un asternut. :)
Una peste alta, conform oficialilor de la curtea Marii Britanii, ilustrul print a optat pentru un tort cu multa ciocolata si biscuiti crocanti, un desert usor de replicat si totodata extrem de savuros ... Confirm! :)
INGREDIENTE pentru o forma scurta de chec:
200g biscuiti Petit Beurre
180g ciocolata cu lapte
50g ciocolata amaruie
60g unt
60g miere
2 linguri lapte
PREPARARE:
Intr-un castron incapator, biscuitii se rup bucati mari.
Ciocolata rupta bucatele cat mai mici, impreuna cu untul, mierea si laptele, se pune la topit pe bain-marie, amestecand din cand in cand, pana la topirea tuturor ingredientelor.
Crema de ciocolata rezultata se pune in baie de apa rece, pentru a se raci.
Intre timp, se unge tava de chec cu o pelicula subtire de ulei, folosind un prosop de hartie impaturit, usor imbibat cu ulei.
In interiorul tavii de chec, pe toti cei 4 pereti, se intinde folie transparenta (de preferinta una cat mai groasa, pentru a nu se rupe), avand grija a lasa margini suficient de lungi cat sa acopere ulterior continutul tavii.
Crema racita se rastoarna peste biscuiti, apoi se amesteca usor, pana cand toti biscuitii sunt acoperiti cu ciocolata.
Biscuitii se transfera in tava acoperita cu folie, nu toti intr-un loc, ci repartizati pe tot fundul acesteia.
Cu ajutorul unei ustensile de pasat cartofi se preseaza biscuitii, astfel incat sa nu ramana goluri.
Compozitia din tava se acopera cu marginile de folie alimentara, apoi se refrigereaza pentru cel putin 3 ore.
Inainte de servire, marginile foliei se desfac, iar continutul tavii se rastoarna pe un tocator. Folia se indeparteaza integral, apoi produsul se portioneaza.
Sursa: Veggie Belly
Buna, eu sunt in Marea Britanie si as dori sa stiu ce fel de biscuiti as putea folosi, aici nu geasesc Petit Beurre. Eu am mai incercat salam de biscuiti sa fac cu biscuiti digestivi, dar a iesit tocana.
RăspundețiȘtergereBuna, Catalina. Nu prea stiu ce fel de biscuiti gasesti acolo, dar sigur trebuie sa fie mai tari si nu dintre cei sfaramiciosi. M-am uitat pe linkul de unde am luat reteta (mentionat la finalul postarii) si acolo chiar exista o lista de biscuiti potriviti pentru ea, printre care erau mentionati si "British rich tea biscuits". Sa ai spor!
Ștergere