Ca sa fie toata lumea fericita, pe Matei l-am luat partener la format bilute, pentru Alex cand vine de la gradi. Biscuitii au iesit buni de tot, Matei si-a umplut falcutele cu ei inca de cand erau calzi ... acum astept reactia Alexandrei. Sunt sigura ca va incantata; daca e sa aleaga intre nuci, alune, arahide, migdale si seminte, mereu alege alunele, iar acesti biscuiti sunt plini de asa ceva.
INGREDIENTE pentru 2 tavi= cel putin 40 buc:
3 oua mari
210g zahar pudra
1 lingurita esenta de rom
380g faina 000
1 1/2 lingurita praf de copt
1/2 lingurita sare
180g alune macinate
PREPARARE:
Ouale se mixeaza spuma impreuna cu zaharul si vanilia, in jur de 2-3 minute.
Separat se amesteca faina, praful de copt si sarea, apoi se transfera treptat in compozitia cu ou.
La final se adauga alunele macinate si se framanta cu mana pana la incorporare.
Din aluatul obtinut se rup bucatele, apoi se ruleaza intre palme, pentru a obtine o bila. Acestea se asaza in tava acoperita cu hartie de copt, nu foarte distantate, deoarece nu se vor intinde foarte mult in timpul coptului.
Biscuitii se coc in cuptorul preincins, timp de 20 min, la foc mic. Cand sunt gata, se transfera pe un grilaj, pentru a se raci.
Se coace si cea de a doua tava, micsorand putin timpul de coacere.
Biscuitii se lasa sa se raceasca total, si, la nevoie, se pastreaza intr-un recipient inchis, pentru a rezista mai multe zile.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu