Pagini

vineri, 12 august 2011

Pizzelle transformate in cosulete de inghetata

Am gasit o noua modalitate de a folosi presa fierbinte pentru aragaz ... pentru biscuiti si, totodata, pentru recipiente comestibile pentru inghetata. Foarte bune si de mare efect!
Si, daca nu stiati, conform Wiki, Pizzelle este un tip de biscuite preparat inca din timpul Romei antice.




INGREDIENTE pentru aprox. 30 buc:
3 oua
150g zahar
1 lingurita vanilie
110g unt topit si racit
220 faina
25g cacao
5g praf de copt

PREPARARE:
Untul se topeste si se lasa la racit.
Ouale se bat bine impreuna cu zaharul si vanilia, pana formeaza o spuma.


Untul se toarna peste spuma de oua, putin cate putin, apoi se incorporeaza ingredientele uscate, amestecate anterior.


Se va obtine o compozitie creamoasa, din care se pune cate o lingurita in centrul presei incinse.


Presa inchisa se intoarce pe partea cealalta, verificand daca aluatul arata uscat uniform, deci bine copt.
Pizzella se desprinde de presa cu ajutorul unui cutit si se transfera intr-un castron.

Daca se doreste formarea de cosulete, odata coapta, fiecare pizzella se transfera intr-un castronel si se preseaza usor cu un alt castronel similar (sau cu ce altceva gasiti prin casa), astfel incat sa ia forma acestora. Aceasta operatiune se face imediat ce pizzella a fost luata din presa, altfel se raceste si devine casanta.



Pizzelle-le se pot pastra intr-un recipient inchis ermetic timp de mai multe zile.
Se pot consuma simple sau pot adaposti diverse inghetate si creme.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu