Am primit niste ananas foarte copt si aromat, dar, cum micutii mei mofturosi au refuzat sa-l incerce, am cautat sa-l includ in ceva dulce. In plus, acel dulce trebuia sa fie rapid de preparat, nevoind sa adaug mai multe grade celor 30 de afara.
Prajitura rezultata este foarte insiropata, cu un interesant gust dulce-amarui (ananas+coacaze).
INGREDIENTE pentru 8 portii:
50g zahar brun
50g unt moale
1/2 ananas proaspat taiat rondele
20g coacaze negre
100g unt moale
60g zahar
1 plic zahar vanilat
2 oua mari
2 linguri lapte
100g faina pt prajituri
1/2 lingurita praf de copt
PREPARARE:
Untul se mixeaza impreuna cu zaharul brun timp de 5 minute, la viteza maxima, pentru a permite zaharului sa se topeasca si sa formeze o crema impreuna cu untul.
Crema de unt se intinde pe fundul si peretii unei forme rotunde de tarta.
Deasupra se asaza rondelele de ananas, intercalate cu boabele de coacaz.
Pentru pandispan, se freaca untul, zaharul (tos si vanilat), apoi se adauga ouale. Se incorporeaza bine.
In compozitia anterioara se cerne faina amestecata cu praful de copt, la final se adauga laptele.
Aluatul se asaza cu lingura peste fructe si se niveleaza cu grija, pentru a nu scoate coacazele de la locul lor.
Daca se doreste o prajitura mai bogata in pandispan, se pot dubla cantitatile ingredientelor, avand grija ca aluatul sa nu depaseasca marginea formei utilizate.
Tarta se coace 30-35min la foc mijlociu, in cuptorul preincins.
Cand este gata se acopera forma de tarta cu o farfurie intinsa si, printr-o miscare rapida, se rastoarna.
Dupa ce s-a racit se serveste simpla sau alaturi de o lingura cu inghetata de vanilie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu