Pagini

miercuri, 25 mai 2011

Briose cu banane

Am ajuns sa gatesc mai mult in functie de ce am prin casa si trebuie sa folosesc inainte de a nu mai fi valabil, asa ca, urmarind acest trend, astazi am scapat de 2 banane extra terciuite. Cea mai usoara modalitate de a le folosi si a multumi si nevoia de dulce a copiilor este de a le incorpora in chec sau briose. Copiii au votat pentru briose si bine au facut, deoarece au iesit foarte gustoase si pufoase.



INGREDIENTE pentru 12 buc:
130g unt
130g zahar
2 oua
2 banane mari
1 lingurita bicarbonat
2 linguri zeama de lamaie
1 lingurita praf de copt
200-230g faina

PREPARARE:
Untul se mixeaza cu zaharul, apoi se incorporeaza ouale, unul cate unul.


Se adauga bananele pasate, apoi bicarbonatul stins in zeama de lamaie.


Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se amesteca putin cu o spatula. Va rezulta o compozitie destul de tare si legata, mai mult solida decat lichida.
Compozitia se toarna in formele pregatite dinainte (cu hartie speciala sau unse cu unt).
Formele trebuie sa fie pline in 2/3 din volumul lor.


Briosele se coc in cuptorul preincins, la foc mediu, timp de 20 min.
Sunt gata atunci cand incep sa se maroneasca pe margini sau atunci cand au trecut "testul scobitorii".

Se scot din tava si se lasa sa se raceasca.


Aspectul specific preparatelor care contin banane in compozitie.

2 comentarii:

  1. aspect placut cred ca sunt si delicioase

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt, sunt, pe acestea le fac cel mai des, copiilor le plac foarte tare. Aroma de banane este foarte placuta.

      Ștergere