De Paste am primit de la B o presa speciala de biscuiti, pe care mi-o doream, stiind cat de rapid si usor se fac acesti biscuiti ... numai buna pentru cand mi se cer dulciuri bune si ... repede.
Biscuitii arata exceptional si nu trebuie sa te chinui cu sucitorul si formele, dar copiii tot pot fi inclusi in pregatirea lor, la asezat bombonele.
INGREDIENTE pentru 40buc:
100g zahar pudra (sitat)
200g unt moale
1 lingura esenta (vanilie, migdale, rom)
1 ou
300g faina (sitata)
PREPARARE:
Se freaca untul pentru a se elimina apa, apoi se adauga zaharul, esenta si oul.
La final se incorporeaza faina, astfel incat sa obtinem un aluat tare si grasimos ... V-am spus ca e usor.
Aluatul nu trebuie refrigerat, va fi folosit imediat dupa pregatire.
Se umple presa cu aluat si tinand-o in pozitie perfect verticala, astfel incat sa atinga tava, se apasa de 2 ori.
Este foarte important ca tava sa nu fie unsa cu nimic. Ideea este ca aluatul sa se lipeasca de tava si astfel sa se poata doza biscuitele, fara sa ramana aluatul pentru biscuite lipit de restul aluatului din presa.
Se pot orna cu bombonele.
Se coc la foc mijlociu, timp de 10-12min sau pana cand marginile devin usor maronii.
Dupa ce s-au racit se pot orna cu ciocolata topita.
Si fara intentia de a face reclama cuiva, presa mea este aceasta: Presa pentru biscuiti de la prentrucopt.ro
Cred ca este cea mai ieftina de pe piata, dar am luat-o (hi hi, primit-o) ca sa vad ce poate face o astfel de presa. Am folosit-o de 2 ori si se comporta bine.
ma chinui de o ora cu presa c****i. acum, dupa ce am citit articolul, stiu sa o folosesc. mersi.
RăspundețiȘtergereIti inteleg frustrarea, explicatiile de pe ambalajul presei nu sunt bune de nimic. Bine ca i-ai dat de cap! :)
ȘtergereAm primit și eu o presa dar încă nu mi-am dat seama unde greșesc de nu se lipesc biscuiții de tava. Uneori am noroc dar raaaar.
RăspundețiȘtergereE nevoie de practica. Si la mine, invariabil, primul rand din prima tava iese chinuit.
ȘtergereSi eu am aceasta presa (pistol),la reteta de mai sus am mai adaugat faina,aluatul a devenit un pic mai tare zi s-a lipit mai bine pe tava.Spor la treaba !
ȘtergereAveti aspectul blogului exact ca al meu. Va salut!
RăspundețiȘtergereMulțumesc pentru pontul cu tava neunsă. Mă tot chinuiam degeaba. Oare coca descrisă de Dv. s-ar putea face și cu îndulcitor pentru diabetici?
RăspundețiȘtergereVă doresc multă sănătate!
Am cumparat si eu o presa de la penny !prima oara o sa fac aluatul tau !
RăspundețiȘtergereDe ce nu se prinde de tava compozitia cind fac cu presa
RăspundețiȘtergere