Pagini

miercuri, 20 aprilie 2011

Negresa cu nuci

In saptamana mare am tras de mine ca sa tin post si cum nu m-am putut abtine sa nu coc un dulce, am facut prima reteta care mi-a venit in minte din zilele cand eram mica si stateam cu ai mei. Iat-o:



INGREDIENTE pentru o tava mica (20x30):
150g zahar
200ml apa minerala
100ml ulei
250g faina
1 lingurita praf de copt
20g cacao
100g nuci macinate
1 lingurita esenta de rom

PREPARARE:
Apa, uleiul si zaharul se amesteca usor, cu telul.
Separat amestecam faina, praful de copt si cacaoa, mix pe care apoi il cernem in compozitia pregatita anterior.
La final adaugam nuca.

Compozitia se toarna intr-o tava cu pereti inalti, unsa cu ulei si tapetata cu faina.

Se coace la foc moderat, timp de 30 de minute.
Se poate orna cu ciocolata de post topita si bucatele de nuca.

Timp de pregatire: 30min
Gata in: 60min

4 comentarii:

  1. de mult cautam o reteta de negresa asta arata spendid dar e okei scris dimensiunea tavii 20 cu 40?

    RăspundețiȘtergere
  2. M-ai prins din nou. Cand am facut prajitura asta eram pe la inceputurile bucatarelilor, sotul imi furase ruleta, asa ca am aproximat ... gresit. Tocmai am masurat ... de 3 ori, facut media aritmetica si rezultatul a fost 19x30. Merci de sesizare, o sa modific.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce buna e Negresa am mancat si e super buna am 10 ani si is bucatar bun si eu zic ca negresa e foarte buna dau nota 10 la cine o creato!

    RăspundețiȘtergere
  4. E un clasic, ce-i drept. Ma bucur ca iti place. Te mai astept si cu alte impresii.

    RăspundețiȘtergere