La noi in casa briosele sunt cele mai simple si printre cele mai apreciate deserturi, asa ca astazi am incercat si varianta cu suc de portocale. Au iesit foarte aromate si bune.
INGREDIENTE pentru 12 buc:
110g unt moale
170g zahar
2 oua mari
1 lingurita esenta de vanilie
220g faina
8g praf de copt
1/2 lingurita sare
120ml suc de portocala
PREPARARE:
Mixam untul, zaharul, galbenusurile si esenta de vanilie pana la omogenizare.
Separat amestecam faina, sarea si praful de copt, cernute anterior, apoi le adaugam in 3 transe in compozitia cu unt, alternand cu cate 1/3 din sucul de portocala.
La final adaugam albusurile batute spuma tare si amestecam usor, cu lingura, de jos in sus, pana la incorporare.
Turnam compozitia in formele de briose unse cu unt si coacem in partea de mijloc a cuptorului preincalzit, la foc mediu, timp de 15-20 min.
Lasam briosele sa se raceasca in forme timp de 5 min si abia apoi le putem scoate.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu