Pagini

luni, 7 martie 2011

Inelus invartecus

Astazi mi s-au "comandat" ineluse cu branza si cat au dormit copchii m-am executat cu promptitudine.



INGREDIENTE pentru 2 tavi, aprox 60 bucati:
100g unt
300g branza de vaci
200g zahar tos
2 oua
500g faina
1 1/2 lingurita praf de copt
esenta de vanilie

PREPARARE:
Untul se topeste, se lasa putin la racit si apoi se toarna treptat peste branza amestecata cu zahar. Se inglobeaza pe rand ouale si esenta de vanilie.
Daca se doresc biscuiti bicolori, in acest punct compozitia se imparte in doua. Intr-una din ele se adauga 2 linguri de cacao si se amesteca bine.

Faina se amesteca cu praful de copt si apoi cu mixul cu unt. E posibil sa mai fie nevoie de 50-100g de faina in plus, in functie de cat de mari sunt ouale folosite.
In final trebuie sa rezulte una /doua bile de compozitie moale, bine legata, elastica si care nu se mai lipeste de degete. Bilele de aluat se invelesc in folie si se lasa 30 de minute la frigider.

Se intind una/doua foi de aprox 5mm grosime, din care se taie fasii groase de 1cm. Pentru biscuitii bicolori se ia cate o fasie din fiecare culoare, se alatura, se suprapun 2 capete alaturate si se preseaza cu degetul pt a se lipi. In timp ce cu mana stanga tinem fixate cele 2 capete din stanga ale fasiilor, cu mana palma mainii drepte rulam fasiile unite.



Din cele 2 fasii infasurate taiem bucati de 6cm lungime, la nevoie le mai rulam putin in mana, apoi lipim marginile.



Inelusele se coc timp de 15-20 min, in tava acoperita cu hartie de copt, la foc mediu spre mic (la cuptorul meu pun putin sub treapta 2), in partea de mijloc a cuptorului (preincalzit, evident).
Inelusele sunt gata atunci cand incep sa devina bej-maronii in partea inferioara (cea care sta in contact cu tava) si sunt inca usor moi, dar au deja o textura "legata".
Le lasam sa se raceasca pe un grilaj si le pastram intr-o cutie etansa, timp de maxim 24 de ore ... La noi nu rezista mai mult de atat.

Timp de preparare aluat: 30min
Timp de rulat ineluse: 60min, cel putin pana va intrati in mana si prindeti tehnica, apoi merge mai repede.

Spor la rulat si apoi savurat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu