tag:blogger.com,1999:blog-8428805231032183033.post689638749079840212..comments2024-03-29T10:52:29.678+02:00Comments on Bucataria casei noastre: Ecler clasic, umplut cu multa crema pasticceraRuxihttp://www.blogger.com/profile/11683607417962237818noreply@blogger.comBlogger10125tag:blogger.com,1999:blog-8428805231032183033.post-13456844059960883582012-07-29T15:31:24.780+03:002012-07-29T15:31:24.780+03:00Nemaipomenite ! Imi plac fooarte mult :)Nemaipomenite ! Imi plac fooarte mult :)miremirchttps://www.blogger.com/profile/02013243949831948722noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8428805231032183033.post-56340897905977298202012-07-07T15:44:42.375+03:002012-07-07T15:44:42.375+03:00Sa fie cu folos! :) Weekend placut si voua.Sa fie cu folos! :) Weekend placut si voua.Ruxihttps://www.blogger.com/profile/11683607417962237818noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8428805231032183033.post-7064907957752478762012-07-07T11:12:53.755+03:002012-07-07T11:12:53.755+03:00Ruxi iti multumesc ca mi-ai descris asa de amanunt...Ruxi iti multumesc ca mi-ai descris asa de amanuntit pasii coacerii, cu siguranta am sa mai incerc o data sa fac eclere si am sa revin cu rezultatele obtinute dupa aceasta reteta. O zi superba alutari de cei dragi! Pupici!!!Morakihttp://bucatariacaseinoastre.blogspot.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8428805231032183033.post-17533139323009136982012-07-06T21:53:21.909+03:002012-07-06T21:53:21.909+03:00Crema pasticcera imi aduce aminte de o prietena dr...Crema pasticcera imi aduce aminte de o prietena draga, de la care am si invatat reteta ;) Facem cand veniti, ok? Te pupic, draga L. :)Ruxihttps://www.blogger.com/profile/11683607417962237818noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8428805231032183033.post-48984552234032761962012-07-06T21:07:10.581+03:002012-07-06T21:07:10.581+03:00arata incredibil de bine si imi ploua in gura... v...arata incredibil de bine si imi ploua in gura... vreau si eu... eclerele sunt printre dulciurile mele favorite iar crema pasticera imi aduce aminte de dulciurile din Italia pe care le savuram candva LAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8428805231032183033.post-39968347738620871672012-07-06T18:00:48.958+03:002012-07-06T18:00:48.958+03:00ruxi nu rezist sa le tot admir!te puupruxi nu rezist sa le tot admir!te puupralukanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8428805231032183033.post-23379073185392528382012-07-06T13:09:07.365+03:002012-07-06T13:09:07.365+03:00Forma serpuita mi-a iesit din greseala. Cand am fa...Forma serpuita mi-a iesit din greseala. Cand am facut ultimul ecler din prima transa, aveam doar resturi de aluat in pos si, tot chinuindu-ma sa scot aluat, mi-a tremurat mana si a iesit o parte serpuita. Evident, mi-au placut mai mult asa si urmatoarele au fost integral serpuite. Pana si B, care nu prea se lasa miscat de aspectele astea vizuale, cand le-a vazut asa frumusele a exclamat "Wow! Cum le-ai facut asa?" :D<br />Reteta si mare parte din indicatii sunt din cartea Silviei Jurcovan.Ruxihttps://www.blogger.com/profile/11683607417962237818noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8428805231032183033.post-45573310632857047702012-07-06T13:04:44.024+03:002012-07-06T13:04:44.024+03:00Moraki, tare m-am mai gandit la tine cand le-am pr...Moraki, tare m-am mai gandit la tine cand le-am pregatit si de aceea am fost foarte atenta la timpii folositi, am experimentat putin cu timpii, temperaturile si pozitionarea tavii in cuptor, pentru a furniza amanunte testate si cat mai complete.<br />Rezultatele au fost urmatoarele:<br /> - cu tava pozitionata la mijlocul cuptorului, eclerele s-au ars putin pe fund; nu cat sa nu mai poata fi mancate, dar cat sa li se modifice gustul si sa fie mai uscate decat as fi dorit; prin urmare, am pus tava in partea superioara, dar nu pe pozitia cea mai de sus; mentionez ca am un cuptor clasic, cu gaz, cu ardere numai in partea inferioara;<br /> - am deschis usa dupa 20 de minute si eclerele dinspre exteriorul cuptorului, cele dinspre usa, s-au dezumflat si au ramas cleioase; cele din spatele cuptorului au ramas ok;<br /> - eclerele coapte in tava a doua s-au umflat mai tare decat primele, deoarece prima oara nu am incalzit cuptorul indeajuns si nu a ajuns la temperatura atinsa dupa coacerea primei tavi; <br /><br />Cuptorul meu nu are termostat, are doar 3 gradatii, de la 1 la 3 (mic, mediu si maxim); din ce am reusit sa intuiesc, mic este 160, mediu 180, iar mare habar n-am, la mine mare este maxim. Cu 270 si 180 ar trebui sa mearga lucrurile cum trebuie. Si eu am avut multe nereusite, dar cu reteta asta sunt multumita ca i-am dat, in sfarsit, de cap.<br />Mult succes si nu te da batuta.Ruxihttps://www.blogger.com/profile/11683607417962237818noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8428805231032183033.post-32210357906409192772012-07-06T12:53:27.597+03:002012-07-06T12:53:27.597+03:00ti-au ieshit superbe Ruxi!Si ii plaace mult forma ...ti-au ieshit superbe Ruxi!Si ii plaace mult forma lor serpuita!Sunt PERFECTE!si la noi in familie sunt adorate ..cu proxima ocazie cand o sa a oua. multe am sa fac dupa reteta ta!pt a desi fac eclere ..nu detin reteta perfecta!ba se lasa ba ies cleioase....A tale arata magnific!ralucanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8428805231032183033.post-87704743592066840542012-07-06T12:09:52.715+03:002012-07-06T12:09:52.715+03:00Buna Ruxi, cred ca ma voi aventura si cu aceste ec...Buna Ruxi, cred ca ma voi aventura si cu aceste eclere....sper sa am mai mult succes decat cu primele...temperatura maxima la cuptorul meu electric este de 270 de grade, mediu ar fi 180; crezi ca sunt bune temperaturile astea pentru reusita eclerelor?! Nu ma mai apuc de ele pana nu vb cu tine mai intai :) . Pupici!!!Morakihttp://bucatariacaseinoastre.blogspot.comnoreply@blogger.com