Pagini

luni, 28 octombrie 2013

Tort Diplomat, cu crema din oua si frisca

A fost o vreme cand am desconsiderat total acest tort, pentru mine era acel desert insipid, pe care toate cofetariile il serveau si din care nu ma alegeam cu nicio senzatie speciala. Lucrurile insa s-au schimbat radicat odata ce l-am pregatit in casa, urmand pasii retetei din cartea de bucate a doamnei Jurcovan, la care apelez de fiecare data cand caut un dulce clasic.
Desi in amintirea mea tortul Diplomat era alb cu mici pete de culoare, conferite de diverse fructe aruncate gramada in crema, am avut surpriza sa descopar cum Diplomatul autentic este galbui, culoare ce este cu atat mai intensa cu cat ouale folosite in compozitie sunt provenite de la gaini de tara sau hranite Bio. Si uite asa, am avut ocazia sa imi incant familia, chiar si pe cei mai reticenti membrii (a se citi "mari iubitori ai ciocolatei") cu un Diplomat extrem de aerat si fin.
Dupa experienta degustarii acestui desert, pot declara cu maxima sinceritate aceasta nou descoperita crema ca pe un rasfat al simturilor, ce confera conceptului de tort Diplomat recunoasterea meritata.