Pagini

vineri, 31 mai 2013

Waffle aromate, cu smantana, ghimbir si cardamon

Intai a fost cartea, apoi aparatul :) Cartea: "Waffles, Quick and Easy", aparatul luat de la magazinul meu preferat, Lidl. Amandoua sunt puse la treaba in diminetile de weekend si cum, de obicei, produsele rezultate se termina cu viteza fulgerului, nu-mi ramane nimic de aratat.
Saptamana aceasta a fost putin mai speciala; copiii au ramas acasa inca de vineri, iar vremea a fost atat de mohorata incat numai ceva dulce ne putea trezi cheful de viata.
Consultand continutul frigiderului, paginile cartii, dar si starea de spirit, alegerea de astazi a fost clara: Waffle daneze, cu smantana, fin aromate cu ghimbir si cardamon, sa ne mai scoata frigul din oase. Pufoase la interios si crocante la suprafata, dulci, dar nu foarte, au mers de minune cu miere, dupa pofta Alexandrei, capsuni pentru Matei si 2-3 lingurite din ultimul borcan cu dulceata de cirese, pentru mami.


miercuri, 22 mai 2013

Semiluna cu nuca


Din aceeasi categorie cu prajitura precedenta, "Semiluna cu nuca" ne-a indulcit copilaria, fiind una dintre acele prajituri rapide, nepretentioase, dar carei pufosenii si aroma nu ii poti rezista. Copil fiind ma incanta foarte tare si prin forma jucausa, in care am ales sa o prezint, la randu-mi, copiilor mei.


marți, 21 mai 2013

Pandispan cu fructe (visine)

Zilele acestea m-am ocupat intens de cosmetizarea gradinii, asa ca am cam lasat deoparte pasiunea prepararii de dulciuri, dar, cand piticii au venit de la gradi fiecare cu o bucata de pandispan cu visine, nu am mai rezistat. Am scos cateva oua din frigider, le-am lasat la temperatura camerei cat am mai plivit un metru patrat de gradina, le-am batut pana au facut spume, am aruncat pe deasupra niste fructe proaspat scurse din compot, apoi 25 minute la cuptor si ta-daaaa: o minunatie de prajitura aromata si pufoasa!
Daca doriti sa recreeati aceasta prajitura clasica, nu uitati sa adaugati putina coaja de lamaie rasa. Stiu ca din cauza chimicalelor cu care sunt stropite coaja de lamaie nu este indicata, dar este ingredientul cheie al reusitei acestui desert.